Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru


Študent lahko napreduje v višji letnik, če je izpolnil obveznosti, določene v programu. Za napredovanje v višji letnik mora študent opraviti obveznosti v obsegu 54 kreditnih točk, in sicer iz naslednjih predmetov:

  • Iz 1. v 2. letnik: 54 KT iz 1. letnika in opravljeni naslednji izpiti: Anatomija s histologijo in embriologijo, Biologija celice, Kemija, Osnove biofizike, Uvod v dentalno medicino, Urgentna medicina, Biokemija, Komunikacija v dentalni medicini, Raziskovanje v medicini z biostatistiko, Molekularna biologija z genetiko.
  • Iz 2. v 3. letnik: 54 KT iz 2. letnika in opravljeni naslednji izpiti: Fiziologija, Mikrobiologija, imunologija in oralna mikrobiologija, Javno zdravje in profesionalno sodelovanje, Morfologija zob (anatomija in fiziologija ustne votline), Farmakologija s toksikologijo, Splošna patologija, en izbirni predmet ter opravljeni vsi izpiti 1. letnika.
  • Iz 3. v 4. letnik: 54 KT iz 3. letnika in opravljeni naslednji izpiti: Patologija – specialna patologija, Anesteziologija, Klinična medicina 1, Splošna in dentalna radiologija, Dentalni materiali, Propedevtika v dentalni medicini, Snemna protetika 1, Kirurgija, Klinična medicina 2, Interna medicina s propedevtiko, Fiksna protetika 1, Zobne bolezni (predklinika) ter vsi izpiti 2. letnika.
  • Iz 4. v 5. letnik: 54 KT iz 4. letnika in opravljeni naslednji izpiti: Oralna kirurgija 1, Preventivna dentalna medicina in oralna higiena, Fiksna protetika 2, Snemna protetika 2, Gnatologija, Infekcijske bolezni, Zobne bolezni, Otroško zobozdravstvo 1, Parodontologija 1, Medicinska etika in pravo, Sodna medicina in forenzična dentalna medicina ter vsi izpiti 3. letnika.
  • Iz 5. v 6. letnik: 54 KT iz 5. letnika in opravljeni naslednji izpiti: Fiksna protetika 3, Snemna protetika 3, Endodontija 1., Parodontologija 2, Oralna medicina, Oralna kirurgija 2, Otroško zobozdravstvo 2, Ortodontija (predklinika), Na dokazih podprta medicina – zdravstvena ekonomika, varnost bolnika, kakovost v zdravstvu, Rehabilitacija v dentalni medicini, Zobna in čeljustna ortopedija 1 (ortodontija) ter opravljeni vsi izpiti 4. letnika.

Iz letnika v letnik je omogočen prenos maksimalno dveh predmetov znotraj 6 KT.