Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru


Prehodi so možni med študijskimi programi:

  1. ki ob zaključku študija zagotavljajo pridobitev primerljivih kompetenc;
  2. med katerimi se lahko po kriterijih za priznavanje prizna vsaj polovica obveznosti po Evropskem prenosnem kreditnem sistemu (v nadaljevanju: ECTS) iz prvega študijskega programa, ki se nanašajo na obvezne predmete drugega študijskega programa.

Pogoje in število razpisanih mest za nadaljevanje študija po Merilih za prehode določi Senat MF UM za vsako leto posebej. Pogoji in število mest se objavijo v Razpisu za vpis. Za prehod med študijskimi programi šteje prenehanje študentovega izobraževanja v študijskem programu, v katerega je vpisan in nadaljevanje izobraževanja v novem študijskem programu.

Možen je prehod samo med študijskimi programi iste stopnje - prehod iz študija medicine in dentalne medicine. Prehod na študijski program Dentalna medicina je mogoče le v 2. letnik.

Pri prehodu med študijskimi programi iste stopnje se upoštevajo naslednja merila:

  • izpolnjevanje splošnih vpisnih pogojev, ki so določeni za vpis v 1. letnik,
  • uspešen zaključek prvega letnika študija na programu matične ustanove (vseh 60 ECTS),
  • povprečna ocena vsaj 8,5 ali več.

Vloge kandidatov za prehod na študijski program Dentalna medicina, obravnava Komisija za študijske zadeve MF UM. Če je prijavljenih več kandidatov, kot je razpisanih mest, bodo kandidati izbrani na podlagi uspeha pri dosedanjem študiju. Komisija za študijske zadeve MF UM v postopku priznavanja predhodnega izobraževanja za namen nadaljevanja študija na MF UM določi diferencialne izpite iz predmetov, ki odstopajo od študijskega programa Dentalna medicina na MF UM.