Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Spoštovani,

obveščamo vas glede izvedbe pedagoškega procesa v času med 1. 4. in 11. 4. 2021, ko je predvidena zaustavitev javnega življenja:

1) Skladno z Odlokom Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in VS zavodih bo od 1. 4. do 11. 4. 2021 oz. do preklica ves pedagoški proces, ki je do sedaj potekal v prostorih Medicinske fakultete, prestavljen na izvedbo on-line. Točna navodila vam bodo posredovali izvajalci sami.

2) Klinične vaje v UKC od 3. do vključno 5. letnika  v terminu 1. 4. do 11. 4. 2021 NE BODO POTEKALE.

3) Z veljavnostjo Odloka tudi ne veljajo izjeme za prehajanje statističnih regij in občin, kar pomeni, da izdana potrdila za namene prisotnosti v prostorih fakultete zaradi pedagoškega procesa ne veljajo več. Prav tako ne veljajo več izjeme za bivanje študentov v študentskih domovih razen v primeru študentov, ki imajo stalno prebivališče v študentskem domu, študentskih družin, študentov tujcev.

4) Praktikum 6. letnik poteka po programu. Študenti 6. letnika, ki se v obdobju 1. 4. -11. 4. 2021 ne morete udeležiti praktikuma, o tem obvestite svoje mentorje. Glede prehajanja posameznikov med statističnimi regijami ob upoštevanju priporočil NIJZ so informacije objavljene na https://www.gov.si/novice/2021-03-28-67-redna-seja-vlade-republike-slovenije/ .

5) Testiranje za COVID na MF oz. v sklopu UM v tem času ne bo potekalo, še vedno pa poteka na uradnih lokacijah množičnega testiranja https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/testiranje-na-okuzbo/ .

 

Referat MF