Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Spoštovane kolegice in kolegi, dragi študenti,
 
SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, vas vabi k udeležbi na 9. SiNAPSINi mednarodni nevroznanstveni konferenci (SNC'21http://www.sinapsa.org/SNC21/home), ki bo med 23. in 25. septembrom 2021.
Zavoljo epidemioloških razmer bo SNC'21 povsem spletni dogodekKotizacije ni, potrebna pa je pravočasna registracija (https://www.ecoopedu.com/snc21) za vse, ki bi želeli spremljati dogajanje v živo, sodelovati v razpravi ali zbrati točke za licenco pri Zbornici. 
Program konference je pester in aktualen (http://www.sinapsa.org/SNC21/program), začne se s simpozijem, ki bo posvečen SARS-CoV-2 in možganom, od nevroloških in kognitivnih učinkov same okužbe, prek nevroloških dogodkov povezanih s cepljenjem in učinkov epidemije na učni uspeh osnovnošolcev, konča pa se s plenarnim predavanjem, posvečenim mehanizmom transgeneracijskega prenosa učinkov stresa matere na razvoj in delovanje možganov pri plodu. Konferenci bodo pridruženi še: izobraževalna delavnica o mehanizmih nevrodegeneracije (http://www.sinapsa.org/SNC21/workshop/programme), izjemno zanimiv dogodek za javnost iz niza nevroznanost in družba (http://www.sinapsa.org/SNC21/dialogue) ter strokovni satelitni simpozij iz klinične nevrofizologije (http://www.sinapsa.org/SNC21/simpozij). 
Pridružite se nam na tem vrhunskem nevroznanstveno-izobraževalnem dogodku!
 
Lep pozdrav,
Maja Bresjanac