Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru

Spoštovani!

Pred nami je novo ortopedsko srečanje. Tokratna tematika bo posvečena bolnikom z artrozo velikih sklepov, predstavljena bo stopenjska obravnava in diagnostika bolnikovih težav ter možnosti konzervativnega in operativnega zdravljenja bolnikov.

Kljub trudu, da bi virusu SARS-CoV-2, preprečili širjenje in posledično njegov velik vpliv zdravje ljudi, ne samo obolelih zaradi virusa, je ta še vedno med nami in še vedno znatno vpliva na zdravstveno delovanje številnih področij, predvsem obravnave ti. “nenujnih” stanj, med katere uvrščamo številna ortopedska obolenja. Posledično so se čakalne dobe za pregleda in še bolj operativne posege znatno podaljšale. Med posegi z daljšimi čakalnimi dobami (predolgimi) na operativni poseg najdemo tudi endoprotetiko velikih sklepov.

Bolniki z napredovalo obrabo velikih sklepov, ki znatno omejuje njihove vsakdanje aktivnosti in bi potrebovali operativni poseg, zaradi dodatno podaljšanih čakalnih dob postajajo funkcionalno prizadeti, njihovo zdravstveno stanje se slabša in prav tako kvaliteta njihovega življenja. Srečanje je namenjeno predvsem izmenjava znanj, izkušenj in mnenj vseh zdravstvenih delavcev (zdravnikov, fizioterapevtov, medicinskih sester), ki smo vključeni v zdravljenje bolnikov s problematiko obrabe velikih sklepov. Cilj srečanja pa ostaja vsa leta isti – obnoviti in dopolniti naše znanje in razumevanje bolnikovih težav z namenom boljše in uspešnejše obravnave bolnikov.

Vabimo vas na XVII. ortopedsko srečanje, ki ga organizira Oddelek za ortopedijo UKC Maribor z naslovom:

»ARTROZA IN ENDOPROTETIKA VELIKIH SKLEPOV«

Srečanje bo potekalo on-line v petek, 10. decembra 2021.

Zdravniški zbornici Slovenije je posredovana vloga za podelitev kreditnih točk za podaljšanje licence.

Zdravnike prosimo, da se prijavijo TUKAJ

Veselimo se ponovnega srečanja, vljudno vabimo k sodelovanju!

Predsednik organizacijskega odbora

doc. dr. Zmago Krajnc, dr. med.

Attachments:
Download this file (UKC Ortopedi 2021 ZLOZENKA 47726.pdf)UKC Ortopedi 2021 ZLOZENKA 47726.pdf[ ]2042 kB