Faculty of Medicine University of Maribor

Uvedli smo novo storitev imenovano Office365 Alumni, ki študentom omogoča, da kljub izgubi statusa študenta s svojo digitalno identiteto še naprej uporabljajo elektronsko pošto @student.um.si. Ta storitev omogoča le dostop do elektronske pošte, medtem ko se ostale storitve Office365 (shramba dokumentov, zbirka OfficeProPlus in Lync) v 30 dneh po spremembi statusa študenta onemogočijo. Študentom svetujemo, da si v vmesnem času shranijo vse datoteke iz shrambe. Prehod med storitvama Office365 in Office365 Alumni je za študente z vidika elektronske pošte neopazen – vsa elektronska pošta v poštnem nabiralniku ostane nespremenjena.

Storitev je na voljo tudi vsem diplomantom, ki so študij na UM že zaključili. V kolikor nimate dostopa, se obrnite na referat za študentske zadeve, ki vam digitalno identiteto aktivira (več informacij v navodilih za pridobitev digitalne identitete).

Microsoft Office 365 je komplet storitev in orodij za celovito podporo sodelovanju in komunikaciji. Brezplačno je na voljo vsem študentom Univerze v Mariboru (z omejitvami za tiste brez statusa). Študenti lahko s svojo digitalno identiteto dostopajo do elektronske pošte oblike ime.priimek@student.um.si in nabiralnika s 50 GB prostora, shrambe dokumentov OneDrive, zbirke OfficeProPlus (vključuje Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access) ter do orodja za komunikacijo Lync.