Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 19. 10. 2020 pedagoški proces na MF UM do preklica potekal na naslednji način:

-          Predavanja bodo izvedena na daljavo, preko MS Teams.

-          Pri seminarjih, ki jih boste predstavili študenti, pridejo v predavalnico samo ti študenti in mentor ter izvedejo seminar za ostale študente na daljavo preko MS Teams.

-          izjeme glede prisotnosti ostalih študentov so dovoljene samo v primeru, da imate takoj po predavanju/seminarju na urniku vaje in zaradi logistike ne bi uspeli priti pravočasno na fakulteto oz. v UKC MB.

-          Vaje potekajo po urniku na lokaciji MF UM oz. v UKC MB.

Urniki ostanejo nespremenjeni oz. spremembe bodo zavedene v e- urniku.

Prav tako vas tudi pozivamo, da upoštevajte ukrepe za zagotavljanje varnosti pred okužbo, kot izhaja iz:

‒         Smernic za izvedbo izobraževalne dejavnosti na Univerzi v Mariboru v študijskem letu 2020/21: https://moja.um.si/student/SiteAssets/Strani/COVID-19/8-10-Smernice%20_za%20izvedbo%20izobra%C5%BEevalne%20dejavnosti%20na%20Univerzi%20v%20Mariboru%20revidirane.pdf ter

‒         Smernic za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21 MIZŠ in NIJZ: https://moja.um.si/student/SiteAssets/Strani/COVID-19/MIZ%C5%A0%20in%20NIJZ_Smernice%202020_21.pdf (osnovni dokument), https://moja.um.si/student/SiteAssets/Strani/COVID-19/Smernice%20za%20izvedbo%20%C5%A1tudijske%20dejavnosti%20MIZ%C5%A0%20in%20NIJZ%20-%20revidirane%204.10.pdf (revidirane).

‒         Več o informacijah, povezanih s koronavirusom za študente: https://moja.um.si/student/Strani/COVID-19.aspx.

Študenti, ki boste prisotni pri pedagoškem procesu  v prostorih MF,  se dosledno evidentirajte preko aplikacije QR-19 - aplikacija je namenjena varovanju zdravja študentov in visokošolskih učiteljev in ne služi evidenci prisotnosti študentov na predavanjih.  

Učne baze ostajajo odprte za klinično usposabljanje. Izvajalci zdravstvenih dejavnosti so prejeli navodila pristojnega ministrstva glede vstopa v klinične ustanove, s katerimi ste bili tudi seznanjeni (merjenje temperature, vprašalnik).

Obveščamo vas tudi, da so vse slavnostne prireditve na Univerzi v Mariboru  odpovedane ali prestavljene na kasnejše obdobje (kot npr. svečana podelitev diplom ). 

Pri prehajanju med regijami Odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-2534/odlok-o-zacasni-delni-omejitvi-gibanja-ljudi-zaradi-preprecevanja-okuzb-s-sars-cov-2 študentov ni vključil med izjeme za prehajanje regij. Ti si morajo izbrati en naslov, pri čemer lahko ostanejo tudi v študentskih domovih, in ne smejo prehajati iz rdeče regije, če niso vključeni med izjeme.  Študentski domovi ostajajo odprti.

Univerza v Mariboru je MIZŠ obvestila na problem prehajanja študentov, ki ne bivajo v UM ŠD ali v privat nastavitvah na lokaciji fakultete in nimajo možnosti izbire dodatnega naslova ter pričakujemo uskladitev te problematike.

O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

 

V.d. dekana MF UM: red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., l. r.